logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sateh bumbu kuning 2
gele saté
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
8 satéstokjes
2 eetl olie
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 lomboks
3 kemiries
1 theel trassi
1/2 theel ketumbar
2 theel koenirpoeder
1 mespuntje laos
1 theel asem
1 theel gula jawa
1 theel zout

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pata. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit lichtjes indikken. Haal de wok/wadjan van het vuur en meng hierdoor het vlees. Laat het vlees tenminste 2,5 uur marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster het boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 57 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422235