Sate hati bumbu gulai
gekruide sate van runder lever
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runder lever
1 kruidnagel
1 cm kaneel
1 sereh stengel
1 kunyit blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl asem water
400 ml santen cair
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagel, de kaneel, de sereh, het kunyitblad voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe samen met het zout en de palmsuiker en bak dit voor 2 minuten. Dan de santen toevoegen en kook het geheel gaar. Vervolgens het asemwater erdoor mengen.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtkoolvuurtje bruin, terwijl deze besprenkelt met de saus.