logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate hati bumbu gulai
gekruide sate van runder lever

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runder lever
1 kruidnagel
1 cm kaneel
1 sereh stengel
1 kunyit blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl asem water
400 ml santen cair
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagel, de kaneel, de sereh, het kunyitblad voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe samen met het zout en de palmsuiker en bak dit voor 2 minuten. Dan de santen toevoegen en kook het geheel gaar. Vervolgens het asemwater erdoor mengen.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtkoolvuurtje bruin, terwijl deze besprenkelt met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 144 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422052