Daging Goreng Mentega Cabai Hijau
gebakken rundvlees met groene pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rosbief/ossenhaas
4 teentjes knoflook
5 groene lomboks
1/2 ui
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
3 eetl boter
Cara membuat:
bereiding
Snijd het vlees in dunne reepjes, de ui in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Vervolgens de oestersaus, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kai Pad Ped - kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
- babi smoor - Varkensvlees met gemengde groente
- Wawi Tu'in - Gekruid varkensvlees
- Daging Setan - gekruid gestoofd rundvlees
- Ikan Cuka 3
- Lawar Daun Belimbing - warme salade van belimbingblad en kip
- Bebek Menyatnyat - eend gestoofd in kerrie-kokosmelk
- Balado Petai Hati Ampela - pittig gekruide kippenlevers met petai
- Jangan Kelong - Sate van makreel met een frisse saus
- Squid Pad Ki Mao - pittige inktvis ringetjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...