Daging Bumbu Kuning
gestoofd gekruid rundvlees met boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
150 gr sperziebonen
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1300 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de boontjes in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de kokosmelk toevoegen en stoof het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de boontjes toevoegen en kook het ver gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Kerang Dara Rebus Sambal Kacang - gestoofde mosselen/venusschelpen met pindasaus
- Laab Neua - pikante vlees salade
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Setam Tenerem - Gefermenteerde vis in een pakketje
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Sayur lodeh 4 - Sajoer lodeh
- Tumis Kol Ampela - gekruide kool met kippenlevertjes
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...