Kalio Daging
rundvlees met aardappel in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
10 aardappelen
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 jeurk purut blaadjes
2 kunyit blad
3 salam blad
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
15 rode lomboks
2 eetl zout
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
5 kemiri noten
1 theel ketumbar
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de jeruk purut, het kunyit blad en de salam en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan het vlees toe en kook het zacht/gaar. Dan de aardappelen toevoegen en kook deze gaar en totdat de saus indikt.
Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ayam Pedas Sederhana - eenvoudige pittige smoor van kip
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Sate banjar - pittige kipsate
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Aunuve Habre - gestoomde tonijn in taro blad uit Papua NG
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Carang mas - Gefrituurde zoete aardappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...