logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kalio Daging Padang
rundvlees in pittige kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
100 gr kacang merah, gekookt (aduki bonen)
400 ml santen
100 ml kokoswater
1 serehstengel
3 cm laos
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
1 theel asem
3 eetl olie
 
Haluskan:
Bumbu:
9 rode lomboks
9 sjalotjes
5 rode rawits
5 teentjes knoflook
1 tomaat
3 cm kunyit
2 cm jahe
5 kemirienoten
2 theel ketumbar
2 theel jinten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten van de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de santen, het kokoswater, de sereh, de laos, de jeruk purut, de salam en de asem toevoegen en stoof het vlees verder gaar. Wanneer de saus is ingedikt de kacang merah toevoegen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157819