Kalio Daging Padang
rundvlees in pittige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
100 gr kacang merah, gekookt (aduki bonen)
400 ml santen
100 ml kokoswater
1 serehstengel
3 cm laos
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
1 theel asem
3 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
9 rode lomboks
9 sjalotjes
5 rode rawits
5 teentjes knoflook
1 tomaat
3 cm kunyit
2 cm jahe
5 kemirienoten
2 theel ketumbar
2 theel jinten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten van de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de santen, het kokoswater, de sereh, de laos, de jeruk purut, de salam en de asem toevoegen en stoof het vlees verder gaar. Wanneer de saus is ingedikt de kacang merah toevoegen en serveer.