logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Empal Gepuk Ciluenyi (Sunda)
gekruide gebakken plakjes vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml santen kental (dikke kokosmelk)
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 cm lengkuas/laos
1 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel peperkorrels

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de kokosmelk toe en meng goed. Kook op laag vuur en afgesloten verder totdat het vlees gaar is geworden.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 79 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148104