logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kari Daging
lamsvlees in een pittige kerrie saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geit/lamsvlees
200 gr aardappel
500 ml santen kental (dikke kokosmelk)
500 ml santen encer (dunne kokosmelk)
1 eetl kerriepoeder
5 takjes curryblad
2 serai/sereh/citroengras
1 kaneelstokje
2 steranijs
2 kardemom
4 kruidnagels
1 theel zout
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
11 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
7 cm kunyit
5 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kerriepoeder, het curryblad, de serai, de kaneel, de steranijs, de kardemon en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de encer toe en kook al roerend totdat het vlees halfgaar is geworden. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed. Vervolgens de kental en het zout toevoegen en kook totdat het vlees gaar is geworden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 148 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422215