Kari Daging
lamsvlees in een pittige kerrie saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geit/lamsvlees
200 gr aardappel
500 ml santen kental (dikke kokosmelk)
500 ml santen encer (dunne kokosmelk)
1 eetl kerriepoeder
5 takjes curryblad
2 serai/sereh/citroengras
1 kaneelstokje
2 steranijs
2 kardemom
4 kruidnagels
1 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
11 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
7 cm kunyit
5 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kerriepoeder, het curryblad, de serai, de kaneel, de steranijs, de kardemon en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de encer toe en kook al roerend totdat het vlees halfgaar is geworden. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed. Vervolgens de kental en het zout toevoegen en kook totdat het vlees gaar is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Malakka
- Ayam Santan - Kip met kokos
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Kai Pad Ped - kip in kruidige saus
- Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Babi Bambu
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Kaeng Khua Saparot - Thaise garnalen met ananas curry
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...