Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr witte kleefrijst
4 teentjes knoflook
250 ml water
1/2 theel, trasi bakar
zout naar smaak
olie
ruim water
Cara membuat:
Bereiding:
Laat eerst de rijst een aantal uren weken in ruim water en laat dit vervolgens uitlekken. Stoom de rijst vervolgens in 30 minuten halfgaar. Wrijf de knoflook fijn. Verhit in een pan het water en voeg het zout, de trassi en de knoflook toe en als dit kookt dan het door de rijst gieten en laat dit absorberen. Stoom vervolgens de rijst verder gaar in 30 minuten.
Vorm van de rijst platte koekjes met een dikte van 1 cm en laat deze in de oven in een paar uur zachtjes en langzaam drogen. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de koekjes goudbruin.
ingrediënten:
750 gr witte kleefrijst
4 teentjes knoflook
250 ml water
1/2 theel, trasi bakar
zout naar smaak
olie
ruim water
Cara membuat:
Bereiding:
Laat eerst de rijst een aantal uren weken in ruim water en laat dit vervolgens uitlekken. Stoom de rijst vervolgens in 30 minuten halfgaar. Wrijf de knoflook fijn. Verhit in een pan het water en voeg het zout, de trassi en de knoflook toe en als dit kookt dan het door de rijst gieten en laat dit absorberen. Stoom vervolgens de rijst verder gaar in 30 minuten.
Vorm van de rijst platte koekjes met een dikte van 1 cm en laat deze in de oven in een paar uur zachtjes en langzaam drogen. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de koekjes goudbruin.