logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
sateh gourih

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr varkenshaas
4 eetl ketjap manis
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 limoen
1/8 blok santen
250 ml heet water

Haluskan:
boemboe:
2 lomboks (spaanse pepers)
2 teentjes knoflook
2 kemirienoten, gepoft

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf om maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit met de boemboe en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Meng vervolgens de ketjap, de limoensap en de gula jawa en meng dit totdat de suiker is opgelost. Los de santen op in het water en meng dit met de ketjap/suiker mengsel. Meng alles met het vlees en laat dit 2 uur intrekken.
Rijg het vlees aan de satépennen en rooster het vlees gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.

Add comment

Submit

who is online

We have 77 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422257