Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr varkenshaas
4 eetl ketjap manis
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 limoen
1/8 blok santen
250 ml heet water
Haluskan:
boemboe:
2 lomboks (spaanse pepers)
2 teentjes knoflook
2 kemirienoten, gepoft
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf om maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit met de boemboe en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Meng vervolgens de ketjap, de limoensap en de gula jawa en meng dit totdat de suiker is opgelost. Los de santen op in het water en meng dit met de ketjap/suiker mengsel. Meng alles met het vlees en laat dit 2 uur intrekken.
Rijg het vlees aan de satépennen en rooster het vlees gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.