groentengerecht
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
125 gr varkensvlees
5 bakso ikan (visballetjes
5 bakso udang (garnalenballetjes)
4 teentjes knoflook
3 eetl reuzel
50 gr kleine garnalen
1/2 theel witte peper
1 theel vetsin
150 ml kippenbouillon (zie recept)
2 tomaten
zout naar smaak
2 theel ketjap asin
3 eetl water
2 theel tapiocameel
bahan-bahan groenten:
ingrediënten (plm. 500 gr)
witte kool
coy-sam (chinese broccoli)
2 kleine tomaten
wortelen
bloemkool/broccoli
lente-uitjes
peultjes
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de bakso doormidden. Snijd van de groenten de kool en coy-sam grof en de worteltjes in dunne schijfjes, de tomaten in partjes, de lente-uitjes grof en verdeel de bloemkool/broccoli in roosjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de reuzel en fruit hierin de knoflook, het vlees, de garnalen en de bakso voor 3 minuten. dan de peper de vetsin en de bouillon toevoegen. Pureer de tomaten. Voeg de groenten toe en bak dit 2 minuten, dan de gepureerde tomaten toevoegen en nog 1 minuut doorbakken. Vervolgens het zout en de ketjap er door heen roeren. Meng het tapiocameel met het water en voeg dit toe en laat dit geheel nog 1 minuut sudderen.
Ingrediënten:
125 gr varkensvlees
5 bakso ikan (visballetjes
5 bakso udang (garnalenballetjes)
4 teentjes knoflook
3 eetl reuzel
50 gr kleine garnalen
1/2 theel witte peper
1 theel vetsin
150 ml kippenbouillon (zie recept)
2 tomaten
zout naar smaak
2 theel ketjap asin
3 eetl water
2 theel tapiocameel
bahan-bahan groenten:
ingrediënten (plm. 500 gr)
witte kool
coy-sam (chinese broccoli)
2 kleine tomaten
wortelen
bloemkool/broccoli
lente-uitjes
peultjes
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de bakso doormidden. Snijd van de groenten de kool en coy-sam grof en de worteltjes in dunne schijfjes, de tomaten in partjes, de lente-uitjes grof en verdeel de bloemkool/broccoli in roosjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de reuzel en fruit hierin de knoflook, het vlees, de garnalen en de bakso voor 3 minuten. dan de peper de vetsin en de bouillon toevoegen. Pureer de tomaten. Voeg de groenten toe en bak dit 2 minuten, dan de gepureerde tomaten toevoegen en nog 1 minuut doorbakken. Vervolgens het zout en de ketjap er door heen roeren. Meng het tapiocameel met het water en voeg dit toe en laat dit geheel nog 1 minuut sudderen.