logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Base be Siap
boemboe voor kip gerechten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
14 sjalotten
26 teentjes knoflook
2,5 cm kencur
4 cm laos
10 kemirienoten
12 cm verse turmeriek (kunjit)
4 eetl fijngemaakte gula djawa/bali (palmsuiker)
4 eetl olie
2 stengels sereh (citroengras)
2 salemblaadjes
10 rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de sjalotten, knoflook, kencur, laos, turmeriek en snijd alles fijn. Wrijf of maal daarna dit samen met de overige ingrediënten (exclusief olie) fijn tot een boemboe.
Verhit de olie in een wadjan/wok en bak de boemboe goed heet. Roer voortdurend totdat de boemboe goud kleurt. Laat de boemboe eerst afkoelenn voordat het verder gebruik wordt.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422135