boemboe voor kip gerechten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
14 sjalotten
26 teentjes knoflook
2,5 cm kencur
4 cm laos
10 kemirienoten
12 cm verse turmeriek (kunjit)
4 eetl fijngemaakte gula djawa/bali (palmsuiker)
4 eetl olie
2 stengels sereh (citroengras)
2 salemblaadjes
10 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de sjalotten, knoflook, kencur, laos, turmeriek en snijd alles fijn. Wrijf of maal daarna dit samen met de overige ingrediënten (exclusief olie) fijn tot een boemboe.
Verhit de olie in een wadjan/wok en bak de boemboe goed heet. Roer voortdurend totdat de boemboe goud kleurt. Laat de boemboe eerst afkoelenn voordat het verder gebruik wordt.
Ingrediënten:
14 sjalotten
26 teentjes knoflook
2,5 cm kencur
4 cm laos
10 kemirienoten
12 cm verse turmeriek (kunjit)
4 eetl fijngemaakte gula djawa/bali (palmsuiker)
4 eetl olie
2 stengels sereh (citroengras)
2 salemblaadjes
10 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de sjalotten, knoflook, kencur, laos, turmeriek en snijd alles fijn. Wrijf of maal daarna dit samen met de overige ingrediënten (exclusief olie) fijn tot een boemboe.
Verhit de olie in een wadjan/wok en bak de boemboe goed heet. Roer voortdurend totdat de boemboe goud kleurt. Laat de boemboe eerst afkoelenn voordat het verder gebruik wordt.