logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Udang Basa
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
4 rode lomboks
2 cm laos
2 jeruk purutblad
1 theel asem
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
75 ml dikke kokosmelk
1 salamblad
1/2 serehstengel
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks zeer fijn. Wrijf of maal de sereh en de laos fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de garnalen, het zout, de trassi, de asem en de suiker toe en bak het nog 1 minuut verder. Dan de kokosmelk, het salamblad en de jerut purut blaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kokosmelk is ingedikt en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 246 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402313