logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Goreng Paksoi
nasi goreng met paksoi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rijst
250 gr kalkoenfilet, kleingesneden
3 eetl olie
1/2 rode paprika
1 kleine paksoi
100 gr taugé
2 eetl (Japanse) sojasaus

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 theel jahe/djahé
1/2 theel laos
1/2 theel ketoembar
1/4 theel djinten

Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst volgens voorschrift en laat het daarna afkoelen. Bij voorkeur de rijst een dag van te voren koken. Wrijf of maal de ingredieënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Bak dan in een wok/wadjan de kalkoenfilet in de olie onder voortdurend omscheppen bruin. Voeg daarna de boemboe toe en bak dit 2 minuten mee. Snipper de paprika en bak deze mee met het vlees. Maak de paksoi schoon, snijd de dikke stronk eruit en snijd blad en stelen in repen. Schep de paksoi in de wok/wadjan en bak mee voor 1 minuut. Schep dan de rijst in de wok/wadjan beetje bij beetje en blijf omscheppen. als alles goed gereord is voeg dan de ketjap toe en bak alles nog even om.

Add comment

Submit

who is online

We have 57 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422215