logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal udang 2
garnalensambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
1/4 theel witte peper
1 eetl limoensap
4 eetlepels olie
125 ml kokosmelk
snufje suiker
snufje zout

Haluskan:
boemboe:
4 eetl base be pasih

Taburan:
garnering
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Kruid de garnalen met zout, peper en limoensap. Voeg dan de base be pasih toe en meng alles goed doorelkaar. Verhit dan olie in een wok/wadjan en bak hierin de garnalen 2 minuten.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng aan de kook, draai daarna het vuur lager en laat dit 2 minuten sudderen tot de saus indikt. Op smaak brengen met een snufje suiker.
Gameer met gebakken sjalotten.

Add comment

Submit

who is online

We have 75 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422215