Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1000 ml water
1 salam blad
1/2 witte kool
250 gr kouseband
peper naar smaak
1/2 theel nootmuskaat
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
1 theel trassi
2 theel ketumbar
2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de kip in het water met het zout en de salam gaar. Snijd vervolgen het vlees van de kip in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en de kool grof. Voeg de groenten aan de bouillon toe en kook deze gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de peper en de nootmuskaat en bak deze nog voor 2 minuten. Dan de groenten toevoegen en 450 ml bouillon en laat dit nog zachtjes 5 minuten sudderen.
ingrediënten:
1 kip
1000 ml water
1 salam blad
1/2 witte kool
250 gr kouseband
peper naar smaak
1/2 theel nootmuskaat
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
1 theel trassi
2 theel ketumbar
2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de kip in het water met het zout en de salam gaar. Snijd vervolgen het vlees van de kip in sliertjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en de kool grof. Voeg de groenten aan de bouillon toe en kook deze gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de peper en de nootmuskaat en bak deze nog voor 2 minuten. Dan de groenten toevoegen en 450 ml bouillon en laat dit nog zachtjes 5 minuten sudderen.