Sayur Rebung Tahu
gestoofde gekruide bamboe met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bamboescheuten, gekookt
200 gr garnalen, geschild
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
750 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de bamboescheuten en het water toevoegen en kook het op laag vuur verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Semur Daging Giling - smoor van gehaktballetjes
- Gulai Siput Kuantan - curry van slakken
- Gula Jawa siroop - palmsuiker siroop
- Udang Petai Balado - gebakken gekruide garnalen met peteh
- Gehu - krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
- Pais Suung - gestoomde geroosterde gekruide oesterzwammen
- Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉 - Sichuan gekruid gestoofd rundvlees
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Mi siram sapi - gele bami met ossenhaas
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...