Sayur Rebung Tahu
gestoofde gekruide bamboe met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bamboescheuten, gekookt
200 gr garnalen, geschild
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
750 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de bamboescheuten en het water toevoegen en kook het op laag vuur verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Bali
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Tahu Goling - tahu met tauge in saus
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Abon Ayam
- Telor asin lombok - Gezouten gekookte eendeneieren
- Kerang Rebung Saus Pedas - mosselen gekookt in pittige saus
- Gamjachae bokkeum - aardappel reepjes (banchan)
- Phat phak mangsawirat - Roergebakken paddestoelen en groenten
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...