logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Rebung Tahu
gestoofde gekruide bamboe met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bamboescheuten, gekookt
200 gr garnalen, geschild
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
750 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de bamboescheuten en het water toevoegen en kook het op laag vuur verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 167 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44398879