Sayur Bening Kangkung Wijen
kruidige gestoofde kangkung met sesam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bosje kangkung
100 gr wortelen
1 tomaat
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 salam blad
3 cm temu kunci
3 gedroogde pepers
2 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel sesamolie
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel in dunne reepjes, de tomaat in partjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, de pepers in stukken en rasp de temu kunci.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook met de sjalotjes, de salam, de temu kunci en de pepers voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan de wortel, het zout, de peper, de palmsuiker, de kangkung en de sesamolie toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ikan Kering
- Gule Merah - runderstoof van krabbetjes
- Sambal bubuk kering ebbie
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Gore Gore - pittige smoor van rundvlees met tomaten uit Sulawesi
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...