logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Bening Kangkung Wijen
kruidige gestoofde kangkung met sesam

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bosje kangkung
100 gr wortelen
1 tomaat
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 salam blad
3 cm temu kunci
3 gedroogde pepers
2 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel sesamolie
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel in dunne reepjes, de tomaat in partjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, de pepers in stukken en rasp de temu kunci.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook met de sjalotjes, de salam, de temu kunci en de pepers voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan de wortel, het zout, de peper, de palmsuiker, de kangkung en de sesamolie toevoegen en kook het geheel verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 180 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402193