logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Lalap aru
Salade van mungbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
550 gr mungbonen (kacang hijau)
50 gr mangoblad (mangga muda)*

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
3 kemirinootjes
4 sjalotjes
10 rawits
1,5 cm laos
1/2 theel trasi bakar
zout naar smaak

Bahan-bahan:
ingrediënten:
Week de bonen eerst voor een paar uur in water en kook de bonen daarna gaar. Laat de bonen uitlekken en wrijf of maal ze grof fijn.
Rooster de kemirinoten in een droge pan. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de sambal fijn. Snijd de mangobladeren in dunne stukjes en meng dit met de sambal en de mungbonen.

* mocht je geen mangblad kunnen krijgen, vervang het dan door zuring.

Add comment

Submit

who is online

We have 112 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147940