Sambal Goreng Kol
pittige gestoofde en gebakken kool
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 groene kool (middelgroot)
2 sjalotten
2 rode lomboks
1/2 theel trasi
1 theel palmsuiker
2 cm laos
1 theel zout
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks fijn. Wrijf of maal de laos, de trasi, het zout en de palmsuiker fijn tot een paste. Snijd de kool in grove reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kool toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kool gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ayam Pedas Sederhana - eenvoudige pittige smoor van kip
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Sate banjar - pittige kipsate
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Aunuve Habre - gestoomde tonijn in taro blad uit Papua NG
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Carang mas - Gefrituurde zoete aardappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...