Soto Ayam Kuah Kuning Cirebon
kippensoep uit Cirebon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
200 gr kool
1500 ml water
3 aardappelen
100 gr soun
125 gr tauge
2 lente-ui
2 serai/sereh/citroengras
3 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
3 cm jahe
4 cm lengkuas/laos
2 eetl kecap manis
1/2 limoen, sap
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
4 cm kunyit
1 theel peper
1 theel zout
Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de lente-ui fijn. Snijd de kool in dunne reepjes. Week de soun in heet water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook de kip gaar. Schep het uit de pan en trek het uit elkaar. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg het dan toe aan het water samen met de aardappelen en kook deze gaar.
Vervolgens de lente-ui, de kool, de tauge, de kip, de kecap en het limoensap toe en breng aan de kook.
Schep in een kom wat soun en schep de soep erover en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河 - gebakken mie met rundvlees
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Rawon Daging
- Wadjik ketan
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
Recente Reacties
Cucur
1 hour agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
4 hours agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...