logo

Recente Reacties

Soto Ayam Kuah Kuning Cirebon
kippensoep uit Cirebon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
200 gr kool
1500 ml water
3 aardappelen
100 gr soun
125 gr tauge
2 lente-ui
2 serai/sereh/citroengras
3 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
3 cm jahe
4 cm lengkuas/laos
2 eetl kecap manis
1/2 limoen, sap
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
4 cm kunyit
1 theel peper
1 theel zout

Taburan:
garnering:
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de lente-ui fijn. Snijd de kool in dunne reepjes. Week de soun in heet water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook de kip gaar. Schep het uit de pan en trek het uit elkaar. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe, de laos, de serai, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg het dan toe aan het water samen met de aardappelen en kook deze gaar.
Vervolgens de lente-ui, de kool, de tauge, de kip, de kecap en het limoensap toe en breng aan de kook.
Schep in een kom wat soun en schep de soep erover en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43613579