Eieren in zoetzure ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl olie
3 eetl ketjap manis
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
2 tomaten*
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de eieren hard en zorg er dan voor dat de schaal gebarsten wordt. Dit kan je doen door de eieren voorzichtig te bekloppen met een lepel of door de eieren over het werkblad rond te draaien.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lonboks, de sereh en de boemboe voor 3 minuten. Dan de eieren en de overige ingrediënten toevoegen en het geheel afgesloten 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de eieren pellen en deze met de saus serveren.
* het is wat je zelf lekkerder vind voor de saus. Je kan ook de tomaten laten vervallen en dan 3 eetl tomatenpuree toevoegen als de eieren en de overige ingrediënten toegevoegd worden.
ingrediënten:
6 eieren
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl olie
3 eetl ketjap manis
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
2 tomaten*
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de eieren hard en zorg er dan voor dat de schaal gebarsten wordt. Dit kan je doen door de eieren voorzichtig te bekloppen met een lepel of door de eieren over het werkblad rond te draaien.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lonboks, de sereh en de boemboe voor 3 minuten. Dan de eieren en de overige ingrediënten toevoegen en het geheel afgesloten 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de eieren pellen en deze met de saus serveren.
* het is wat je zelf lekkerder vind voor de saus. Je kan ook de tomaten laten vervallen en dan 3 eetl tomatenpuree toevoegen als de eieren en de overige ingrediënten toegevoegd worden.