logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur oblok-oblok
Sajoer van kouseband en cassaveblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 g lablabbonen of anders oogbonen
1 bos cassaveblad
200 g kousenband
3 groene lomboks
3,5 cm laos
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1000 ml water
3 salamblaadjes
zout
grofgeraspt kokos van halve noot
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Kook de bonen in 30 minuten gaar. Haal de cassaveblaadjes af en snijd deze in stukjes en de kouseband in stukjes van 2cm lengte. Ontpit de lomboks en snijd deze schuin in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Doe het water in de pan met de bonen, de boemboe, de laos, de serhe, de salamblaadjes en wat zout naar smaak en breng aan de kook. Dan de cassave, de kouseband en de kokos toevoegen en nog 5 minuten laten koken. Vervolgens de kokosmelk en de lomboks toevoegen en het geheel nog 10 zachtjes laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 234 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44398729