Sajoer van kouseband en cassaveblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 g lablabbonen of anders oogbonen
1 bos cassaveblad
200 g kousenband
3 groene lomboks
3,5 cm laos
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1000 ml water
3 salamblaadjes
zout
grofgeraspt kokos van halve noot
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Kook de bonen in 30 minuten gaar. Haal de cassaveblaadjes af en snijd deze in stukjes en de kouseband in stukjes van 2cm lengte. Ontpit de lomboks en snijd deze schuin in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Doe het water in de pan met de bonen, de boemboe, de laos, de serhe, de salamblaadjes en wat zout naar smaak en breng aan de kook. Dan de cassave, de kouseband en de kokos toevoegen en nog 5 minuten laten koken. Vervolgens de kokosmelk en de lomboks toevoegen en het geheel nog 10 zachtjes laten stoven.
ingrediënten:
100 g lablabbonen of anders oogbonen
1 bos cassaveblad
200 g kousenband
3 groene lomboks
3,5 cm laos
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1000 ml water
3 salamblaadjes
zout
grofgeraspt kokos van halve noot
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Kook de bonen in 30 minuten gaar. Haal de cassaveblaadjes af en snijd deze in stukjes en de kouseband in stukjes van 2cm lengte. Ontpit de lomboks en snijd deze schuin in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Doe het water in de pan met de bonen, de boemboe, de laos, de serhe, de salamblaadjes en wat zout naar smaak en breng aan de kook. Dan de cassave, de kouseband en de kokos toevoegen en nog 5 minuten laten koken. Vervolgens de kokosmelk en de lomboks toevoegen en het geheel nog 10 zachtjes laten stoven.