logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Tahu Tempé

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu
1 blok tempe
2 uien
5 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi bakar
2 eetl kecap manis
1 theel zout
2 salamblaadjes
2 rode lomboks
5 cm laos
1 theel asem
3 eetl water
olie
500 ml water + 2 theel zout

Cara membuat:
Meng het water met het zout. Snijd de tempe in kleine blokjes en laat dat 5 minuten weken in het water. Daarna laten uitlekken. Snijd de tahy in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en de tempe afzonderlijk goudbruin.
Meng de asme met de eetlepel water. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta. Snijd de uien, de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de laos en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de trassi en de lomboks toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de kecap, de palmsuiker, het asemwater en het zout toevoegen en dit nog 2 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de tempe en de tahu toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158119