Bahan-Bahan:
ingrediënten:
600 gr tahu/tofu
400 gr taugé
3 tomaten
5 sjalotten
3 salamblad
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
150 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu/tofu in blokjes. snijd de sjalotten fijn en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de boemboe, de salam, het zout en de palmsuiker voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en als dit alles kookt, dan de tahu/tofu toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de taugé toevoegen en het geheel nog gaar laten worden.
ingrediënten:
600 gr tahu/tofu
400 gr taugé
3 tomaten
5 sjalotten
3 salamblad
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
150 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu/tofu in blokjes. snijd de sjalotten fijn en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de boemboe, de salam, het zout en de palmsuiker voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en als dit alles kookt, dan de tahu/tofu toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de taugé toevoegen en het geheel nog gaar laten worden.