logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sambal goreng tahu en taugé
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
600 gr tahu/tofu
400 gr taugé
3 tomaten
5 sjalotten
3 salamblad
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
150 ml kokosmelk
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu/tofu in blokjes. snijd de sjalotten fijn en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de boemboe, de salam, het zout en de palmsuiker voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en als dit alles kookt, dan de tahu/tofu toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de taugé toevoegen en het geheel nog gaar laten worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147922