Gehu
krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 tahu kulit
olie
Bahan isi:
ingrediënten vulling:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 theel zout
2 wortelen
3 kool bladeren
100 gr tauge
1 lente-ui
100 ml water
1 theel palmsuiker
Pelapis:
beslag:
150 gr bloem
1 eetl rijstmeel
1/2 theel peper
1 theel zout
175 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de pelapis goed door elkaar en vorm een beslag.
Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook en de rawits fijn tot een pasta. Snijd de wortelen juliene en de kool en de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de wortelen, de kool, de lente-ui en de tauge toe en bak deze zacht. Dan het water, de palmsuiker en het zout toevoegen en bak totdat het vocht is geaborbeerd.
Verdeel de vulling in 12 porties en omwikkel elke portie met de tahu kulit. Doop het daarna in het beslag.
Verhit in een pan de olie en bak de gehu daarna goudbruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal binjai / wani
- Lentho - balletjes van rode bonen
- Bingka Telur - eier cake
- Soto Ayam Cilacap - heldere kippensoep uit Cilacap
- Tahu Goreng Bacem Pedas - pitig gebakken zoete tahu
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Yaam Som-O - gekruide pomelosalade
- Botok Jagung - gestoomde gekruide mais
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Sambal goreng telor - Sambal goreng van ei
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...