Opor Lidah 2
kalfstong
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kalfstong
1 theel. ketumbar
zout naar smaak
1 theel. jinten
1 ui
3 eetl. olie
3 cm laos
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels, gekneusd
5 kemurinoten
3 salamblad
2000 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de kalfstong in het water met het zout voor 2 uur en laat het daarna afkoelen. Haal het vlies eraf en verwijder het keelstik. Snijd de tong daarna in dunne plakken.
Wrijf of maal de laos, de ui, de gepofte kemiries, de ketumbar en de jinten fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 7 minuten. Vervolgens de kokosmelk, de salam, de jeruk purut en de sereh toe en breng het geheel aan de kook. Dan de plakken vlees toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Seradu
- Ikan Cuka 3
- Mee Grob - Thaise mihoen goreng
- Pla Rad Prig - gebakken vis in tamarinde saus
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Cah Hati Babi - kruidig gebakken lever
- Pindang Serani - vis in een kruidige gele saus
- Sayur Bayam Ayam - kruidige spinazie met kip
- Abon Ayam 2 - droog gebakken vlees van kip
- Acar Sayuran Kuning - atjar van kool
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...