logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Opor Lidah 2
kalfstong
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kalfstong
1 theel. ketumbar
zout naar smaak
1 theel. jinten
1 ui
3 eetl. olie
3 cm laos
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels, gekneusd
5 kemurinoten
3 salamblad
2000 ml water

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de kalfstong in het water met het zout voor 2 uur en laat het daarna afkoelen. Haal het vlies eraf en verwijder het keelstik. Snijd de tong daarna in dunne plakken.
Wrijf of maal de laos, de ui, de gepofte kemiries, de ketumbar en de jinten fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 7 minuten. Vervolgens de kokosmelk, de salam, de jeruk purut en de sereh toe en breng het geheel aan de kook. Dan de plakken vlees toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422326