Gaeng Phed Gai 2
rode kip curry
Ingrediënten:
225 gr kip
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
125 gr thaise aubergines (klein en groen)*
5 kaffir limoen blaadjes
8 basilicumblaadjes
2 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
olie
3 eetl rode cury pasta (zie recept)
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de curry pasta voor 2 minuten en voeg al roerend de kokosmelk toe. Dan de overige ingrediënten toevoegen, behalve de aubergines. De aubergines toevoegen als de kokosmelk opnieuw kookt en het geheel vervolgens zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is..
indien niet voorradig, vervang het dan door groene erwten
Zoeken
Laatst gelezen
- Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Sambal goreng telor petis
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Pelepah Manuk (NTT) - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Empal Gepuk Manis Gurih - gebakken sate van rundvlees
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
- Annatto water
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...