Alu Che
stoofpotje van kip en aardappelen
Ingrediënten:
1 kip
15 teentjes knoflook
19 rode rawits
5 sereh stengels
500 gr aardappelen
3 bosuitjes
3 sjalotten
2 tomaten
2 cm jahe
5 cm kunyit
1 jahe blad
1 theel zout
250 ml water
Bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de kunyit en de jahe fijn tot een pasta. Snijd de aardappelen en de tomaten in plakken. snijd de sjalotten fijn en de bosuitjes in stukken. Kneus de sereh. Snijd de kip in stukjes.
Verhit in een pan het water en voeg alle ingrediënten toe en laat dit zachtjes en afgesloten in 30 minuten gaar sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Tongseng Kambing Yogyakarta - kruidig gestoofd lamsvlees
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Adobo sa Gata - varkensvlees gestoofd in een pittige saus
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Sambal Goreng Gasang - rundvlees in een zeer pittige rode peper saus
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...