Chen Pi Niu Rou
rundvlees met mandarijn
Ingrediënten:
400 gr rundvlees
gedroogde schil van 2 tangerine/clementine
heet water
4 eetl olie
ingrediënten marinade:
5 cm jahe
1 eelt kecap asin (lichte kecap)
1 eetl shaoxing wijn
2 theel maizena
ingrediënten roerbak:
6 lenteuitjes
6 gedroogde lomboks
5 teentjes knoflook
2 theel sichuan pepperkorrels
1 eetl rijstwijn
ingrediënten saus:
2 eetl kecap manis (donkere kecap)
4 eetl bouillom
2 eetl weekwater van de tangerine/clementine
1 eetl palmsuiker
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en week de schillen in heet water (net onder water) voor 1 uur. Snijd de jahe in plakjes en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade en laat dit 10 minuten staan. Verwijder de gember en voeg het vlees toe en laat dit 15 minuten intrekken.
Snijd de lenteuitje en de lomboks in reepjes en de knoflook in plakjes. Het wit en groen van de lentjeuitjes apart. Rooster de peperkorrels in een hete droge pan en vermaal deze. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een wok de olie en voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten en schap uit de pan. Dan het witte deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolg door de lomboks, de tangerine schillen, de knoflook, de peper en dit 1 minuut bakken. Voeg dan de wijn toe. Vervolgens het vlees en het overige deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolgd door de saus. Bak dit kort door totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pais Suung - pittig gekruide oesterzwammen
- Nasi Bakar Bandeng Pedas - pittig geroosterde rijst met vis
- Ginjal Masak Jahe - gebakken niertjes met gember in kruidige saus
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Mbuku Hau - Sambal met citroenbasilicum
- Sate hati bumbu gulai - gekruide sate van runder lever
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Details
- Copyright: FM Wiedenhoff/KokkieBlanda