Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭
nasi goreng
Ingrediënten:
400 gr koude gekookte rijst
50 gr wortel
50 gr erwten
3 cm jahe
5 teentjes knoflook
1 ui, klein
225 gr varkensgehakt
2 eieren
2 eetl olie
2 eetl oestersaus
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1/4 theel witte peper
1 lente-ui, gehakt
Bereiding:
Klop de eieren licht op. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de wortel en de ui in kleine blokjes. Meng in een kom de beide sojasausen, de oestersaus en de peper en zet apart.
Verhit een pan totdat deze heet is geworden en voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan het ei toe en bak dit rul en zet apart.
Voeg dan 1 eetl olie toe aan de pan en voeg het vlees toe en bak dit rul. Dan de ui, de knoflook en de jahe toevoegen en bak totdat de ui glazig wordt.
Voeg dan de erwten en de wortel toe en bak dit voor 30 seconden op hoog vuur. Dan de rijst en het ei toevoegen en bak dit op hoog vuur voor 40 seconden. Schep dat de saus erover en bak dit al roerend totdat alles goed is gemengd. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Dendeng Kelam - zoete plakjes rundvlees
- Pepes ikan
- Telur Petis Pedas - pittige eieren met petis
- Sunpia - gebakken garnalen pangsit met pindasaus
- Frikadel Ikan - visballetjes
- Sambal Goreng Buncis - boontjes in een pittige romige saus
- Sayur Lodeh Bandung - groenten met vlees en garnalen
- Semur Buntut Sapi Santan - ossenstaart gestoofd in een saus van kokosmelk
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...