logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Goreng Jamur Mentega
kip met een boter-paddenstoelen saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip 1 theel citroensap
1 theel zout
1/2 theel peper
olie

Bahan Saus:
ingrediënten saus:
150 gr boter/margarine
4 teentjes knoflook
4 shi-take
3 eetl kecap inggris / worcestershire saus
2 eetl kecap manis
1 bosuitje
1 ui
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1 cm jahe
2 theel citroensap

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes en marineer deze met de het zout, de peper en de citroensap en laat dit tenminste 30 minuten intrekken. Verhit in een kan de olie en bak de kip goudbruin en gaar en zet apart.
Hak de knoflook fijn en snijd de shi-take in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne plakjes en de ui in dunne reepjes. Rasp de jahe.
Verhit in een pan de boter en fruit de knoflook, de ui en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de shi-take toe en bak deze zacht. Dan de kecaps, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kip, de bosui en het citroensap erdoor scheppen en meng alles goed.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158119