Ayam Bakar Maranggi
gebakken gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen (zonder bot)
3 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
150 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl ketumbar, geroosterd
4 eetl palmsuiker
1/2 theel peperkorrels (wit)
5 cm lengkuas/laos
1/2 theel zout
Pelengkap:
complementair:
5 eetl kecap manis
2 rode lomboks, ontpit en fijngesneden
1 tomaat, in partjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de kip met de bumbu, het asamwater en de kecap en laat dit 5 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie op laag vuur en voeg de gekruide kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Voeg dan het water toe en kook de kip verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Serveer de kip met de pelengkap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asinan Mango - zoetzure mango
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Ayam Goreng Mentega Spesial - in boter gebakken kip
- Taukwa dan Tauge - tahu/tofu met tauge
- Sayur Gurih - Sajoer van maïs met garnalen
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Sapi Bumbu Wijen - gehaktballetjes in kruidige saus
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- MaPo Tofu - gebakken gepeperde tahu/tofu
- Sayur reboeng
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...