logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bakar Maranggi
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen (zonder bot)
3 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
150 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl ketumbar, geroosterd
4 eetl palmsuiker
1/2 theel peperkorrels (wit)
5 cm lengkuas/laos
1/2 theel zout

Pelengkap:
complementair:
5 eetl kecap manis
2 rode lomboks, ontpit en fijngesneden
1 tomaat, in partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de kip met de bumbu, het asamwater en de kecap en laat dit 5 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie op laag vuur en voeg de gekruide kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Voeg dan het water toe en kook de kip verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Serveer de kip met de pelengkap.

Add comment

Submit

who is online

We have 201 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402284