Pare Pare
gevulde bitter komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 pare (bitter komkommers)
225 gr gehakt
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl kecap asin
250 ml water
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng het gehakt met de sjalotten, de knoflook en de kecap. Snijd een uiteinde van de komkommer af en verwijder de zaadjes. Verhit in een pan water en kook de komkommers voor 10 minuten en laat deze daarna afkoelen. Vul de komkommers met het mengsel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de komkommers goudbruin. Voeg dan het water toe en laat de komkommers 35 minuten zachtjes afgesloten stoven/sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sateh babi 4
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Xī Lán Huā Chǎo Niú Ròu - 西兰花炒牛肉) - roerbak van rundvlees met broccoli
- Kai Ni Hin - thaise eieren
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Gule Remis - Gestoofde venusschelpen
- Lula Jakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...