Ayam Panggang Santen
geroosterde kip in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel peper
1 limoen (sap)
3 jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip open en rooster deze vervolgens in 30 minuten boven een houtkoolvuurtje krokant bruin en gaar. Verhit in een wok de santen en voeg de overige ingrediënten toe en laat dits zachtjes 15 minuten sudderen. Giet de saus over de kip en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cendol - een verfrissende drank
- Guinataan Hipon - gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
- Tenggiri Jaya Wijaya - makreel in gekruide saus uit Papua
- Tumis buncis daging giling - sperziebonen met gehakt
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten
- Sai Oua - vleesballen
- Sup Kambing Pedas - pittig gekruide vleessoep
- Ayam Goreng Laos - Gebakken kip met laos
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...