logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Panggang Riau
geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
2 serehstengels
1 cm laos
3 eetl limoensap
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 rode sjalotten
3 teentjes knoflook
3 kemiries
1 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg de jeruk purut, de salam , de sereh en de laos toe. Dan de kip toevoegen en bak deze goudbruin. Vervolgens het limoemsap, de palmsuiker en het water toevoegen en het geheel laten sudderen totdat de kip vrijwel gaar is geworden. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje totdat de kip gaar is geworden onder voortdurend sprenkelen van de overgebleven saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 68 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148092