logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gado-gado 1
Groenten met pindasaus (Padang)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 g witte kool
3 aardappelen
1 kleine komkommer
200 g mie,
3 eieren, hard gekookt (bij voorkeur eendeneieren)
500 gr pinda's
100 g cashewnoten
1 theel, asem
3 eetl. water,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 kleine salam blaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel, trasi bakar
3 eetl. gulajawa (palmsuiker)
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 cm laos
3 cm kencur

Taburan:

garnering:
bawang goreng (gefruite uitjes)
krupuk udang

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kool in reepjes en blancheer deze kort in water met wat zout. Laat de reepjes daarna goed uitlekken. Schil eerst de aardappelen en kook deze gaar maar wel stevig. Laat afkoelen en snijd ze dan in partjes. Snijd de komkommer, ontdaan van de zaadjes, in reepjes en de eieren in partjes. Kook de mie gaar.
Rooster de pinda's en de cashewnootjes droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Meng vervolgens de asem met het water.

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en de beide kokosmelk en zout naar smaak toe en breng het aan de kook. Dan de noten en het asemwater toevoegen en nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.

Meng op een schaal de mie, de kool, de aardappelen, de komkommer en de eieren door elkaar en giet hierover de saus. Besprenkel het met het limoensap en strooi de bawang goreng en de krupuk erover. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 174 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402248