logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Abon sampi
Gekookt en geplet rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg rundvlees
250 ml water
5 salamblaadjes
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 sjalotjes
150 ml olie

haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel. ketumbar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
2 theel. suiker
2 theel. gula jawa (palmsuiker)

Cara Membuat:
bereiding:
Kook het vlees met de salamblaadjes zachtjes voor 1,5 uur in het water. Giet vervolgens het water af. Voeg dan de kokosmelk toe en kook dit met het vlees totdat de kokosmelk is ingetrokken c.q. is verdampt. Laat afkoelen en snijd dan het vlees in reepjes en plet deze.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. voeg dan het vlees toe en bak dit vruin en knapperig.

Add comment

Submit

who is online

We have 241 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402313