Gekookt en geplet rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg rundvlees
250 ml water
5 salamblaadjes
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 sjalotjes
150 ml olie
haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel. ketumbar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
2 theel. suiker
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
Cara Membuat:
bereiding:
Kook het vlees met de salamblaadjes zachtjes voor 1,5 uur in het water. Giet vervolgens het water af. Voeg dan de kokosmelk toe en kook dit met het vlees totdat de kokosmelk is ingetrokken c.q. is verdampt. Laat afkoelen en snijd dan het vlees in reepjes en plet deze.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. voeg dan het vlees toe en bak dit vruin en knapperig.
ingrediënten:
1 kg rundvlees
250 ml water
5 salamblaadjes
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 sjalotjes
150 ml olie
haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel. ketumbar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
2 theel. suiker
2 theel. gula jawa (palmsuiker)
Cara Membuat:
bereiding:
Kook het vlees met de salamblaadjes zachtjes voor 1,5 uur in het water. Giet vervolgens het water af. Voeg dan de kokosmelk toe en kook dit met het vlees totdat de kokosmelk is ingetrokken c.q. is verdampt. Laat afkoelen en snijd dan het vlees in reepjes en plet deze.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. voeg dan het vlees toe en bak dit vruin en knapperig.