logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rendang merah
gekruide runderlong en runderlever
bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr runderlong
3 serehstengels, gekneusd
olie
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2-3 asam kandis (naar smaak)
200 gr runderlever
zout naar smaak
water

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
8 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de long in water voor 60 minuten en snijd het dan in dunne lapjes. Verwarm een oven voor op 100gr en droog daarin de lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de lapjes long bruin en krokant. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelken en meng daarin de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad, de asem kandis en de boemboe. Stoof dit alles totdat de olie boven komt drijven. Dan de fijngesneden lever toevoegen en de plakjes long met het zout en dit nog 5 minuten doorbakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 109 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157751