logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Asem-Asem Iga Sapi
stoofpotje van rundvlees met boontjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderribben
1500 ml water
2 salam blad
6 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 groene lomboks
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
100 gr sperziebonen
5 belimbing wuluh
1 tomaat
10 gr asam/tamarinde opgelsot in 25 ml water
2 eetl zout
25 gr palmsuiker
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en de salam en kook het vlees gaar. Schep uit de pan en laat 1500 ml bouillon achter.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de lomboks in ringen en de belimbing en de tomaat in stukjes. Snijd de boontjes in 3cm lange stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de bouillon, het vlees, de boontjes, de belimbing, de tomaat, het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 139 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157864