Asem-Asem Iga Sapi
stoofpotje van rundvlees met boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderribben
1500 ml water
2 salam blad
6 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 groene lomboks
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
100 gr sperziebonen
5 belimbing wuluh
1 tomaat
10 gr asam/tamarinde opgelsot in 25 ml water
2 eetl zout
25 gr palmsuiker
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en de salam en kook het vlees gaar. Schep uit de pan en laat 1500 ml bouillon achter.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de lomboks in ringen en de belimbing en de tomaat in stukjes. Snijd de boontjes in 3cm lange stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de bouillon, het vlees, de boontjes, de belimbing, de tomaat, het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Be Sampi Membase Bali - gestoofd gekruid vlees in kokosmelk
- Cah Caisim Taoco - roerbak van choisam met taoco
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Ikan Bacang
- Kluey Cheuam - bananen met kokossaus
- Sambal Goreng Telur Cabai Hijau - eieren in een groene pepersaus
- Pindang Daging - gestoofd rundvlees uit midden Java (Kudus)
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sayur asem - tamarindesoep
- Bagea Gaya Baru - sago koeken
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...