Semur Daging Gulung
smoor van opgerold rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
2 eetl olie
400 ml water of runderbouillon
5 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
2 salam blad
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 theel peper
1 theel zout
4 kemiri noten
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en rol deze op enbind dze vast met keukengaren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees toe. Bak het vlees halfgaar en schep het uit de pan. Voeg dan de bumbu toe en fruit dit voor 3 minuten.
Voeg dan het water of bouillon toe, de kecaps en de salam en meng goed. Voeg het vlees toe en kook dit op laag vuur gaar.
genoeg voor 2 porties en lekker bij rijst.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asinan Mango - zoetzure mango
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Ayam Goreng Mentega Spesial - in boter gebakken kip
- Taukwa dan Tauge - tahu/tofu met tauge
- Sayur Gurih - Sajoer van maïs met garnalen
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Sapi Bumbu Wijen - gehaktballetjes in kruidige saus
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- MaPo Tofu - gebakken gepeperde tahu/tofu
- Sayur reboeng
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...