Semur Daging Giling
smoor van gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundergehakt
1/2 theel zout
1/4 theel nootmuskaat
1 ui
2 cm jahe
4 kruidnagels
1 tomaat
450 ml water
2 eetl kecap manis
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri noten
1/4 nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het gehakt met het zout, de peper en de nootmuskaat en vorm hiervan balletjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de bumbu, de jahe, de kruidnagels en de tomaat voor 5 minuten. Voeg dan het water en de kecap toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de balletjes toevoegen en kook op laag vuur totdat deze gaar zijn geworden en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Base Saté - basis satésaus
- Sinigang na Baka - soep met ribbetjes
- Gule Itik
- Gochujang Saewu Gui - sate van pittige garnalen
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Bluder Sageru - zoete cake met palmwijn
- Sambal daun bawang
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...