logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nanas Masak Rempah
in gekruide kokosmelk gestoofde ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr ananas
3 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
3 steranijs
5 kruidnagels
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
1/2 theel kaneel
1/2 theel nootmuskaat
3 cm kunyit
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in vieren en snijd de stukken dan in stukken met een dikte van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de steranijs en de kruidnagel voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng het al roerend aan de kook. Dan de ananas toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402193