Nanas Masak Rempah
in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr ananas
3 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
3 steranijs
5 kruidnagels
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
1/2 theel kaneel
1/2 theel nootmuskaat
3 cm kunyit
2 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in vieren en snijd de stukken dan in stukken met een dikte van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de steranijs en de kruidnagel voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng het al roerend aan de kook. Dan de ananas toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Nasi Uduk
- Sayur Bening Kangkung Wijen - kruidige gestoofde kangkung met sesam
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
- Picadillo - stoofpotje van gehakt en aardappel
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
- Sambal binjai / wani
- Pindang Iga Bali - Balinese spareribs (rund)
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...