Sunpia
gebakken garnalen pangsit met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr grote garnalen / gamba's
50 gr gedroogde garnalen
100 gr rijst champignons / kastanje champignons
100 gr bambuscheuten, gekookt
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel kecap asin
1/4 theel zout
1 eetl maizena + 1 eetl water
45 pangsit vellen
200 ml water
olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr pinda's, gebakken
6 rode rawits
2 theel zaxijn
6 theen palmsuiker
1/2 thee zout
6 eetl heet water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan wat olie en bak de gedroogde garnalen goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Snijd de champignons in stukken. Snijd de bambuscheuten julienne. Wrijf of maal de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon.
Verhit in een pan het water en kook de garnalen gaar. Laat de garnalen daarna goed uitlekken en hak deze dan fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze totdat het vocht is verdampt. Dan de gekookte en gedroogde garnalen toevoegen samen met de bambuscheuten en meng goed. Vervolgens het zout, de kecap en de peper erdoor mengen.
Neem een pansit vel en schep daarop 1 theel van het garnalen mengsel. Vouw het op als een rechthoek en plak het vast met de maizena oplossing.
Verhit in een pan de olie en bak de pangsit goudbruin en serveer het met de saus.
Saus:
Wrijf of maal de pinda's en de rawits fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en de azijn. Verhit in een pan het water en voeg de pinda's toe en breng het al roerend aan de kook en roer totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Telor Bumbu Kacang - eieren in een pindasaus
- Kaeng khua sapparot - rode curry met ananas
- Igado - gebakken varkensvlees en lever in saus
- Nasi Jaha
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Tumis Daun Genjer - Gestoofd moeraskruid met garnalen
- Daging Goreng Mentega Cabai Hijau - gebakken rundvlees met groene pepers
- Tumis Petsai Udang - pittig gestoofde kool met garnalen
- Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...