aubergines gevuld met garnalen
Bahan-bahan;
ingrediënten;
2 aubergines
300 gr gekookte kleine garnalen
2 sjalotten
2 teentje knoflook
4 eetl olie
1 eierdooier
1 theel zout
3 rode lomboks
1/2 theel zwarte peper
water
bananenblad
houten prikkers
Cara membuat:
Bereiding:
Halvee de aubergines en blancheer deze voor 15 minuten in heet water. Laat de aubergines afkoelen en hol deze uit. snijd de sjalotten en de knoflloof fijn en wrijf de lomboks tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Meng dan de overige ingrediënten en het gehakte vruchtvlees toe en bak dit alles voor 3 minuten. Vul dan de aubergines met het mengsel en verpak deze in het bananenblad. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom of rooster boven een houtskoolvuurtje de pakketjes in 30 minuten gaar.
ingrediënten;
2 aubergines
300 gr gekookte kleine garnalen
2 sjalotten
2 teentje knoflook
4 eetl olie
1 eierdooier
1 theel zout
3 rode lomboks
1/2 theel zwarte peper
water
bananenblad
houten prikkers
Cara membuat:
Bereiding:
Halvee de aubergines en blancheer deze voor 15 minuten in heet water. Laat de aubergines afkoelen en hol deze uit. snijd de sjalotten en de knoflloof fijn en wrijf de lomboks tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Meng dan de overige ingrediënten en het gehakte vruchtvlees toe en bak dit alles voor 3 minuten. Vul dan de aubergines met het mengsel en verpak deze in het bananenblad. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom of rooster boven een houtskoolvuurtje de pakketjes in 30 minuten gaar.