logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Terong Isi Udang
aubergines gevuld met garnalen
Bahan-bahan;
ingrediënten;
2 aubergines
300 gr gekookte kleine garnalen
2 sjalotten
2 teentje knoflook
4 eetl olie
1 eierdooier
1 theel zout
3 rode lomboks
1/2 theel zwarte peper
water
bananenblad
houten prikkers

Cara membuat:
Bereiding:
Halvee de aubergines en blancheer deze voor 15 minuten in heet water. Laat de aubergines afkoelen en hol deze uit. snijd de sjalotten en de knoflloof fijn en wrijf de lomboks tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Meng dan de overige ingrediënten en het gehakte vruchtvlees toe en bak dit alles voor 3 minuten. Vul dan de aubergines met het mengsel en verpak deze in het bananenblad. Zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom of rooster boven een houtskoolvuurtje de pakketjes in 30 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402383