Semur Kerang Hijau
gekruide gestoofde mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kerang hijau / Perna viridis / groene mosselen, anders mosselen
2 sereh/citroensgras
6 belimbing wuluh
6 jeruk purut blaadjes
10 eetl kecap manis
500 ml kokoswater
500 ml water
8 rode rawits
1/2 theel kecap asin
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
3 kruidnagels
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in de lengte doormidden. Maak de mosselen schoon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de jeruk purut, de rawits en de belimbing voor 4 minuten. Voeg dan het kokoswater en het water toe en roer goed. Dan, de kecaps, de peper, de nootmuskaat, de palmsuiker en de kruidnagels toevoegen en breng aan de kook. Dan de mosselen toevoegen en kook deze zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Frikadel Smoor - gehaktballetjes
- Sambal goreng sayur
- Ayam Besengeh
- Abon Ikan Asin - gebakken gezouten vis
- Ikan goreng 2
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Kapsin Petai - gekruid varkensvlees met aardappel en petai bonen
- Ayam Goreng Jamur Mentega - kip met een boter-paddenstoelen saus
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...