logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pepes Kerang
in bananenblad gestoomde gekruide mosselen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
2 cm jahe
1 serai/sereh citroengras
2 jeruk purut blaadjes
2 groene tomaten
1 bosje kemangi
banananblad

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroostered
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe en snijd de serai fijn. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Maak de kerang schoon.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verpak 2 eetl van het mengsel in bananenblad en vorm eenb pakketjes. Herhaal dit. Stoom de pakketjes daarna voor 20 minuten totdat alles gaar is geworden. Rooster de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje totdat het bananenblad verkleurd. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 194 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157791