Pepes Kerang
in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
2 cm jahe
1 serai/sereh citroengras
2 jeruk purut blaadjes
2 groene tomaten
1 bosje kemangi
banananblad
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroostered
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe en snijd de serai fijn. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Maak de kerang schoon.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verpak 2 eetl van het mengsel in bananenblad en vorm eenb pakketjes. Herhaal dit. Stoom de pakketjes daarna voor 20 minuten totdat alles gaar is geworden. Rooster de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje totdat het bananenblad verkleurd. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Aunu Senebre - droog gebakken ansjovis met kokos uit Papua NG
- Sambal Badjak Djago - gebakken sambal
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Tumis Tempe Kacang Panjang - gestoofde kouseband en tempe in kruidige saus
- Bebek Kremes - gebakken gekruide eend
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Tumis Jamur Jagung Pipil - gebakken oesterzwammen met mais
- Sup Kambing Pedas - pittig gekruide vleessoep
- Dak Galbi - pittige kip met groenten
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...