Ikan Masak Arsik
gevulde karper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper (900 gr)
10 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
10 chinese bieslook
250 ml asemwater
1 theel zout
2 eetl limoensap
2 gember knopen
3 stukjes asam gelugur
250 gr bamboescheuten
Haluskan:
boemboe:
11 rode lomboks
1 eetl szechuan pepper
8 kemiri noten
4 cm jahe
4 cm kunyit
5 cm laos
11 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 theel zout
Cara menbuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de gember knoppen in 8 stukjes. Snijd de bamboescheuten in dunnen plakjes/reepjes. Vul de vis met de sereh, de gember knopen en met een deel van de boemboe. Wrijf de vis in met de overige boemboe. Leg de vis in een pan samen met de asam, de bieslook, de jeruk purut en het asemwater. Kook de vis zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. voeg gedurende de laatste 5 minuten de bamboescheuten toe.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Opor Ayam Kuning - Gele kip curry
- Oyong Bumbu Kuah Teri - komkommer en chayote in bouillon
- Pindasaus 4
- Semur Kerang Hijau - gekruide gestoofde mosselen
- Kacang panjang tumis tahu - kouseband met gebakken tahu
- Sambal boontjes
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
- Udang Taoco Cabai Hijau - garnalen in groene peper saus
- Trancam Pedas - pittige traditionele salade
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...