logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babi Panggang
geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees (schouderkarbonade, fricandeau, mager buikspek)
peper en zout naar smaak

bahan-bahan marinade:
3 teentjes knoflook
1 ui
3 eetl ketjap manis
1/2 limoen (sap)
2 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 eetl rijstwijn
3 eetl olie

Bahan-bahan saus:
3 rode lomboks
1 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
zout en peper naar smaak
100 ml tomatenketchup
1 eetl maizena
250 ml water
6 cm gember (jahe/djahé)*

Taburan:
garnering:
3 eetl acar campur (atjar tjampoer)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 3 cm dik en kerf deze plakken in met een tussenruimte van 3 cm. Wrijf het vlees in met de peper en het zout.
Wrijf de lomboks, de gember en de knoflook fijn en snijd de ui zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit 1 minuut door. Laat het vervolgens afkoelen en marineer hiermee het vlees voor tenminste 2 uur.
Rooster vervolgens het vlees boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten krokant en gaar. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.

Voor de saus wrijf eerst de lomboks en de gember fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de overige ingreiënten toe. Breng het aan de kook en bindt de saus met de maizena.

Leg op een schaal de acar en daarboven de plakjes vlees. Giet vervolgens de saus erover en serveer.

* kan vervangen worden door 3 eetl gembersap of 3 eetl bakgember

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158058