Kroepoek gemaakt van visdeeg
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
450 gr tapiocameel
225 ml water
zout naar smaak
water
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt.Rol het deeg plat en snijd het in stukjes van 5x5 cm. Kook deze stukken in water totdat ze bovenkomen drijven en schep ze dan uit de pan. Plet de stukjes en laat deze drogen (zon/oven) Verhit in een wok/wadjan de olie middelmatig warm en bak de kruput voor 30 seconden en schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat het uitlekken. Verhit daarna de olie totdat het bijna gaat walmen en bak de krupuk nog voor 1 minuut totdat het krokant geworden is.
Ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
450 gr tapiocameel
225 ml water
zout naar smaak
water
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt.Rol het deeg plat en snijd het in stukjes van 5x5 cm. Kook deze stukken in water totdat ze bovenkomen drijven en schep ze dan uit de pan. Plet de stukjes en laat deze drogen (zon/oven) Verhit in een wok/wadjan de olie middelmatig warm en bak de kruput voor 30 seconden en schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat het uitlekken. Verhit daarna de olie totdat het bijna gaat walmen en bak de krupuk nog voor 1 minuut totdat het krokant geworden is.