logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Krupuk Ikan Palembang
Kroepoek gemaakt van visdeeg
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
450 gr tapiocameel
225 ml water
zout naar smaak
water
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt.Rol het deeg plat en snijd het in stukjes van 5x5 cm. Kook deze stukken in water totdat ze bovenkomen drijven en schep ze dan uit de pan. Plet de stukjes en laat deze drogen (zon/oven) Verhit in een wok/wadjan de olie middelmatig warm en bak de kruput voor 30 seconden en schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat het uitlekken. Verhit daarna de olie totdat het bijna gaat walmen en bak de krupuk nog voor 1 minuut totdat het krokant geworden is.

Add comment

Submit

who is online

We have 115 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422028